REKLAMATION

Om du anser att den produkt du beställt har ett tydligt fel. Ber vi dig omgående kontakta oss för att vi skall hjälpa dig. Detta via vår reklamationsmail - reklamation@innebandykungen.com. Vi hjälper dig då så snart vi någonsin kan.

Det vi behöver från dig är tre saker. Ordernummer/kvitto, kort förklara vad som hände när du upptäckte felet och bilder på skadan. Se krav för varje enskild produkt nedan.

Innebandyklubbor - Tre bilder. En bild på undersidan av bladet (som användes när klubban gick av), en detaljbild där klubban gått av samt en tydlig översiktsbild på hela klubban.

Innebandyblad - Tre bilder. En på undersidan av bladet, en detaljbild där bladet gått sönder samt en översiktsbild.

Övriga produkter - Tre bilder. En tydlig bild på felet, en detaljbild på felet samt en översiktsbild.

Efter detta är skickat till oss, ber vi dig vänta tills vi återkommer med ett besked. Ibland kan detta dröja då vi måste ta reklamationen tillsammans med leverantören. Vi återkommer till dig så fort vi har ett besked angående ditt ärende.

Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till oss via vår reklamationsmail. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid. Tänk på att bifoga bilder på skadan, för att vi lättare och snabbare hantera ditt ärende. Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar att produkten är felfri så snart som möjligt efter mottagandet. En produkt som vi har konstaterat är transportskadad byter vi ut snarast och kostnadsfritt.


Reklamationsrätt
Innebandykungen (Innebandykungen AB) tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende rekommenderar vi att du kontaktar vår Kundtjänst för snabbare hantering som sedan vidare hjälper dig med förfarandet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis via mail på felaktigheten/den defekt vara där felet tydligt framgår. Vid beviljad reklamation kan i vissa fall en förbetald returfraktsedel skickas ut till dig av kundtjänst. När vi mottagit den reklamerade varan undersöks felet på nytt och därefter skickas en ny vara till dig. I vissa fall behövs detta inte, utan du får en ny vara skickad till dig direkt.

 

Vid en reklamation så ska felet anmälas snarast eller så snart felet har upptäckts. Anmälan om fel i varan inom två (2) månader anses alltid inom skälig tid. Vid en godkänd reklamation står vi som handlare för frakten.


Kontakt vid reklamation
Innebandykungen Kundtjänst (vardagar 11:00 - 17:00)

Tel: 031-38 44 000
Mailadress: reklamation@innebandykungen.com