Det finns två olika typer av plaster i innebandyblad. PE och PP. Här berättar vi skillnanden och vilket som passar dig bäst ute på planen. 

Polyeten (PE) 
PE-plast är den vanligaste plasten som ditt innebandyblad är gjort av. Den görs antingen av olja men också av förnyelsebart material som sockerrrör. PE är en av de absolut vanligaste och mest använda plasterna. Det beror på att den håller formen bra, är lätt att färga till massvis med olika färger och är relativt billig att tillverka. 

PE ger oftaste en hård känsla med bollbehandlingen och står emot mycket kraft. Denna plast är vanligtvis lite tyngre än PP-plasten. Men har länge funnits i innebandybladen på marknaden och är helt klart den populäraste. 


Polypropen (PP) 
PP är lätt att blanda med andra material. Det betyder att det går att få många varianter av PP som alla har lite olika egenskaper. Polypropen har en låg densitet. Låg densitet gör att plasten väger lite mindre. Av de skälet sitter plasten på många av de lättaste klubborna på marknaden. Så som TeXtreme, Raw Concept Air Concept mfl. 

PP ger dig fantastisk bollbehandling och ger dig en liten stum känsla när du tar emot passningarna på planen. Många älskar PP främst för känslan. Medan andra tycker den är för "plastig" och föredrar det klassiska istället. Att hooka ett blad som är gjort i PP-plast är inte det lättaste, det är till och med svårt med värmepistol. Men fördelen med PP-plast är att den nästan alltid håller samma form. Oavsett om en spelare trampar på bladet, så har du kvar samma hook. PP-plasten kallas även "Feather Light och "Air Soft Feel" hos Unihoc/Zone. 

Sammanfattningsvis rekomenderar vi dig att du provar båda plasterna och känner vilken som passar just dig bäst. Har ni några frågor kring plaster? Hör av dig till oss, så hjälper vi gärna till.