Vår målvaktsspecialist Pontus Boman har tagit fram fem bra tips att tänka på när man skall köpa ny utrustning 

Ställ dig själv frågan - Vad vill jag ha?
Vad vill du ha för egenskaper på din utrustning? Ju mer du vet vad du är ute efter desto lättare blir det att hitta rätt utrustning till just dig. 
 
Köp för stor utrustning
Det är vanligt att målvakter köper utrustning i samma storlek som de har på sina vanliga kläder, men ett mycket enkelt sätt för målvakter att få en liten fördel i målet är att använda större utrustning som täcker mer. När du hittat din storlek, ta då en storlek större! (Har du medium i vanliga fall, köp minst large eller extra large beroende på märke eftersom storleken varierar mellan märken.)
 
Testa alltid utrustningen sittandes För att vara säker på att allt sitter som det ska, sätt dig i grundställning och känn efter så att allt sitter som det ska. Till exempel – gör kanske några enkla benparader för att kolla byxans längd, håll ut armarna för att se hur pösig tröjan är, imitera en hjälmräddning med huvudet (om du provar en hjälm.)

Prova olika märken
Håll inte fast vid ett märke för hårt utan var beredd att testa dig fram. Det är precis som att skaffa bil, det första märket du köper kommer du mycket troligt att hålla kvar vid om du inte vantrivs ordentligt med det. De olika märkena har olika förutsättningar – hur bra glid det är i byxorna (trots att de flesta byxor har glidytan i cordura-material), hur breda tröja och byxa är i modellen, om de är tyngre/lättare och så vidare, så våga testa!

Anpassa utrustningen efter eget tycke
 
Det är inte ovanligt att målvakter byter vaddering i hjälmen, gör nya hål för hakskyddet, klipper av ärmarna på tröjan för att de föredrar kortärmat, och så vidare. Prata med andra målvakter och hör vilka knep de använder för att anpassa sin utrustning, kanske finns det något knep som passar dig.